VideoZanimljivosti

Naizgled je obična crkva, no kada se kamera približi, istina je potpuno drugačija

Za sve ljubitelje arhitekture i posjete crkvama, ova građevina će sigurno biti mjesto koje će morati posjetiti barem jednom u životu. One zaista odišu mirom i smirajem.

Ova crkva se nalazi u Liburgu u Belgiji. Posmatrajući sa visine, u pitanju je drvena građevina, no kada je gledate sa zemlje, u pitanju je nešto sasvim drugačije…

Većina evropskih crkvi, privlače ogroman broj turista iz godine u godinu, prvenstveno zbog divnih dekoracija, enterijera, slika, ali i same arhitekture i stila gradnje.

Ovu crkvu je dizajnirao belgijski umjetnik Gijs Van Vaerenbergh i ona je samo jedan dio njegovog velikog projekta. Naime, napravljena je od kamena i oblikovana u vidu redova i kolona. Iz nekih uglova se čini kao da pluta. Posebno je divna pri zalasku sunca.

Ovaj umjetnik planira projektovati još nekoliko sličnih građevina, ali sumnjamo da će izgledati poput ove. Zaista je posebna i ostavlja bez teksta.

Pogledajte kako je turisti vide.

Ne zaboravite podijeliti članak svojim prijateljima i ukoiko budete imali priliku posjetiti ovu crkvu, nipošto je ne propuštajte!

Pogledajte i ovo