Život

ČUDO MALENO! Svu su mislili da će umrijeti jer nema lubanju, a on slavi svoj prvi rođendan

Jaxon Emmett Buell rodio se bez većeg dijela ljubanje, liječnici su roditeljima rekli kako neće dugo živjeti, ali ovo maleno čudo od djeteta tepa i hoda, na radost svojih roditelja!
djecak-cudo-1Brandon i Brittany Buell, roditelji malenog Jaxsona, oboje su vjernici i nisu se prepustili očaju kada je njihovom djetetu, još u trbuhu, dijagnosticirana anencefalija. Znali su kako će se mališan roditi bez dijela mozga i kosti glave, ali su odlučili biti borci. Danas maleni Jaxon ima godinu dana i njegovi roditelji pokazali su cijelom svijetu video u kojemu mališan ruši sve pretpostavke o ovoj bolesti.

Brandon i Brittany odbili su savjete liječnika da pobace tada još nerođeno i bezimeno dijete. ” Tko smo mi da o tome odlučujemo? Darovano nam je dijete, darovana nam je nada i mi moramo biti glas toga djeteta”, rekao je za Daly Mail dječakov otac Brandon.
djecak-cudo-2Bila sam utučena. Ta mi je vijest oduzela svu životnu radost koju žene osjećaju dok iščekuju svoje dijete”, rekla je Jaxonova mama Brittany.

Jaxson je rođen 27. Ožujka 2014 godine. Prve dane svojeg života proveo je prikopčan na aparate, u inkubatoru, na odjelu za nedonoščad.
djecak-cudo-4Nitko od liječnika nije očekivao da će dugo živjeti. Roditeljima je rečeno kako nikada neće hodati, govoriti, kako se neće znati hraniti, da će biti gluh i slijep.

Pa ipak, moderna medicina se ponekad doista čini čudensnom. Tako su liječnici u bolnici u Bostonu pronašli načina kako da mu olakšaju stanje.
djecak-cudo-3Njegovi roditelji ponosni su na svaki i najmanji pomak u razvoju koji Jaxson učini, ali svjesni su situacije. Znaju kako već sutra malenoga mogu izgubiti. Svu svoju nadu polažu u vjeru, koja ih je, kako kažu, vodila kroz najgore, a sada i najljepše dane njihovih života sa Jaxsonom.

(via)

Pogledajte i ovo