VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Čuli si plač koji dolazi ispod kamenja – Nisu mogli ni zamisliti šta se nalazilo dolje ispod

Došli su u posljednjem trenutku. Ovaj par je čuo plač koji doziva u pomoć, a dolazi ispod nekog kamenja. Nisu mogli ni zamisliti šta se nalazilo ispod toga, ali su se nadali da će to moći spasiti što prije. Primijetili su srnu koja se ponašala čudno u blizini tog kamenja, na njihovom imanju, te su pronašli njeno lane ispod šljunka. Eddieva žena je prva primijetila srnu na njihovom posjedu. Srna je jedno vrijeme stojala tu, te su Eddie, njegova žena i njihovi susjedi izašli napolje da vide u čemu je problem.

Kada su čuli jauke malog laneta, znali su da odmah moraju nešto uraditi kako bi ga spasili. Pažljivo su pomakli kamenje i pojavila se njena glavica. Veliko kamenje je bilo jako teško pomjeriti, te su u pomoć pozvali vatrogasce. Ovaj nevjerovatni timski rad je konačno uspio spasiti ovo neodoljivo lane i izvadili su je na sigurno. Odmah je otrčala prema mami i instinktivno počela da jede.

Moguće je da je ona tu bila zarobljena čitavu noć, ali Eddie i njegova supruga, zajedno sa svojim susdjedima i vatrogascima, uspjeli su spasiti jedan mladi život.

Pogledajte i ovo