PopularnoVideoŽivotŽivotinje

Curica je bila zbunjena kada je pas naglo skočio ispred nje. Zatim je vidjela zmiju i shvatila je šta je on zapravo uradio!

Psi su zaista čovjekovi najbolji prijatelji. Svi to dobro znamo. Vrlo često možete vidjeti kako psi vode djecu na spavanje, da trče prema vašim vratima čim čuju da stavljate ključ u bravu, ali i pse koji su spašavali živote. Ovo je jedna takva priča.

Haus, njemački ovčar star 2 godine je bio u dvorištu u Tampi, Florida sa svojom malom vlasnicom Molly DeLuca koja ima samo 7 godina, i njenom bakom. U jednom trenutku, Haus je skočio ispred Molly i njene bake.

Nakon trenutka konfuzije, Molly i njena baka su mogle vidjeti samo dvije stvari: zmiju i Hausa koji je povrijeđen. Donya DeLuca je odmah pokupila Hausa i odvela ga veterinaru. Tamo su saznali da ga je ujela najotrovnija zvečarka u Americi.

Haus je instinktivno reagovao i skočio ispred svojih vlasnika kako bi ih zaštitio od sigurne smrti, iako ga je to dovelo do toga da je mogao umrijeti sa samo nekoliko sati. Ali nije.

Preživio je zahvaljujući neobičnom metodu doziranja protuotrova. To je bio jedini način da ga spase jer je primio veliku količinu otrova u svoj organizam.

Srećom, Haus je bio sasvim uredu, a Molly je bila sretna kada je vidjela svog najboljeg prijatelja kada je došao kući. Imao je dug put prema oporavku, ali je ono najgore prošlo.

https://youtu.be/7AaDtM4ELdk

Pogledajte i ovo