Život

Već 3 godine ovaj 21-godišnjak živi na ulici. Ali, njemu svakog vikenda pljeskaju milioni ljudi

Daniel Norris jedan je od trenutno najperspektivnijih mladih igrača bejzbola u SAD-u, a da je tako, dokazuje i ugovor vrijedan dva miliona dolara koji je potpisao s Toronto Blue Jaysima 2011. godine.

Norris

Međutim, Norris je “ostvario svoj san” tako što je kupio nekoliko hiljada dolara vrijedan Volkswagenov kombi iz 1978. A kupio ga je da bi u njemu – živio.

Njegov je potez šokirao javnost, no, u njemu zapravo nema ničeg čudnog. Čovjek je imao san, i ostvario ga, i “stvar je vrlo jednostavna”; kako je i on sam rekao:

– Neću se promijeniti samo zato što ljudi misle da vodim čudan život. Jedini način da imam dobru sezonu je da budem sretan i da vodim uravnotežen život. Ovo je možda malo nekonvencionalno, ali kako bih bio sretan moram stalno imati taj osjećaj avanture – objašnjava Norris, kako prenosi Business Insider.

A osim milionskog ugovora s Toronto Blue Jaysima, Norris je proglašen i najperspektivnijim igračem bejzbola u MLB ligi, ali i trećim najperspektivnijim ljevorukim bacačem na svijetu. To mu je donijelo i mnoge sponzorske ugovore, između ostalih i onaj s Nikeom.

Norris, međutim, ne odustaje od života u kombiju i stalno se s njim seli na drugu adresu, od gradova do plaža ili planina, piše Fokus.ba

Pogledajte video:

Pogledajte i ovo