PopularnoVideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Delfin je napravio krug od pijeska i čekao. Nekoliko sekundi kasnije, snimljen je nevjerovatni morski fenomen

Delfini djeluju kao da nikada neće odrasti od svog sretnog raspoloženja i stava, te ih vjerovatno zbog toga toliko volimo – podsjećaju nas koliko je zabava važna u životu. Ali pored njihovog zanimljivog i zabavnog izgleda izvana, oni imaju i drugu stranu na koju baš i ne volimo puno misliti. Postoji tajna u vodenom svijetu o delfinima koja je snimljena na ovom videu, koji nam pokazuje na šta su ova bića spremna kada nisu tako slatki i umiljati.

Ovo je činjenica o životu delfina o kojoj većina od nas ne misli – oni moraju da jedu. Kada su u vodenom parku, oni su hranjeni od strane ljudi, ali u velikom plavom okeanu oni moraju da koriste svoj stari način – moraju loviti. Umjesto da mirno čekaju svoj plijen kao što to rade lavovi ili vukovi – delfini su shvatili da postoji mnogo lakši način za lov. Kada su sastavili svoje nosice, došli su na brilijantnu ideju koja djeluje kao igra, ali im ustvari donese mnogo hrane u njihova usta.

Snimak ispod prvo pokazuje delfina koji se malo čudno ponaša. Ona mlati svojim repom uz dno dok pliva u krug. Ustvari je ovaj krug od pijeska njena verzija mreže za ribe. Nakon podizanja pijeska repom, jadne male ribe odrade ostatak posla za nju. Pogledajte video ispod da bi vidjeli da su delfini savršeni u pripremanju svog obroka.

Pogledajte i ovo