PopularnoŽivot

DIRLJIVI VIDEO psa koji tješi ženu na samrti će vas DOVESTI DO SUZA

pas-samrtŽivotinje pružaju prijateljstvo i ljubav i u najtežim trenucima ljudskih života. Ne postoji ništa što pruža utehu bolje od vlažne utehe i meke dlake, a jedna organizacija za životinje koja radi u saranji sa zdravstvenim ustanovama je to i dokazala.

JJ, ženka zlatnog retrivera je sertifikovani terapeutski pas od kako je bila stara samo godinu dana. Navikla je da pruža utehu bolesnicima u teškim trenucima.

Jednog dana je bila posebno mazna, pa je taj trenutak zabeležen kamerom i podeljen na društvenim mrežama, što je izazvalo brojne pozitivne rekacije i još jednom potvrdilo da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj.

Video počinje tako što se JJ mazi o ruku jedne starije gospođe, koja je u 80-im ili 90-im godinama i pokušava da izmami od nje reakciju. Najtužniji deo je što je gospođa blizu smrti i nema puno posetilaca, kako prenosi britanski Miror.

Starija gospođa je slabašno pomazila JJ i na kraju su obe zaspale. Sledećeg dana je žena preminula, ali u tom trenutku je imala utehu krznenog prijatelja.

Pogledajte i sami dirljivi video:

I often do bed visits, though never without The Bossy One. This is a lady who has very few people to visit her. She cannot see and often does not wake up, but she did like having her hand on my fur. She was very calm during my visit. We were listening to Yeats, by the way. I was very insistent to have her touch me, more so than usual. We fell asleep later with her hand splayed on my head, both of us snoring (but no proof of that!) I sure can be silly at times, but I also know when to be quiet and present. Her caregivers were very appreciative when they saw this video.

Posted by JJ, Hospice Therapy Dog on Sunday, February 23, 2014

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte i ovo