VideoVijestiŽivot

2-godišnji dječak je bio na elektro-šoku i do 80 puta dan, kako bi bilo šta osjetio ili se pomakao, a onda su čuli njegov prvi smijeh!

Abby i David Hunt su sa suzama u očima po prvi put čuli smijeh svog 2-godišnjeg sina Freddija. Dvije sedmice nakon rođenja, roditelji su uočili da sa njim nešto nije uredu. Imao je izrazito male očne šupljine.

Ljekari su pretpostavljali da dječak boluje od epilepsije, te je morao prolaziti i do 80 terapija električnom strujom koja mu je vraćala pokrete ili moć da bilo šta osjeti. Nakon mnogo istraživanja, potrvđeno je da dječak boluje od vrste raka poznate pod nazivom hamartoma a koji napada dio oko mozga.

Dječakovi roditelji nisu odustajali i znali su da negdje postoji način da mu se pomogne. Pronašli su dječiju bolnicu Phoenix Children’s Hospital u Arizoni gdje je dječak odmah smješten. Neurohirurzi su naglasili da je ovakav slučaj prisutan jednom godišnje u svijetu.

Putem društvenih mreža su se prikupljala sredstva za pomoć ovom dječaku. Prva operacija je obavljena 9. februara, nakon čega se osjetilo poboljšanje. Freddijeva prva reakcija je bio omsijeh, kojeg njegovi roditelji nikada nisu čuli i to iz bolničkog kreveta.

Njegova majka je bila u šoku. Cijeli život su čekali nešto takvo. Presretni su jer Freddie započinje novi život, a za buduće medicinske tretmane svaka finansijska pomoć bi im dobro došla.

Pogledajte i ovo