VideoZanimljivostiŽivot

Dječak koji je zlostavljan zbog svog lica je vidio auto ispred kuće. Mama je izašla da vidi ko je i oduševila se posjetiocem

Tinejdžer Austin Niehus je rođen sa Goldenhar sindromom, veoma rijetkim genetskim stanjem koje uzrokuje kraniofacijalni defekt lica i glave. Ovo stanje rezultira nepotpunim razvojem ušiju, nosa, usana i mandibule i može uticati na fizički izgled.

Iako je Austin odrastao uz brojne operacije, njegovi voljeni ga opisuju kao osjećajnog, pametnog i nježnog. Zbog toga što je drugačiji od njegovih “normalnih” vršnjaka, postao je žrtva zlostavljanja još kao mali dječak.

Stalno su ga zadirkivali i proganjali i osjećao se izdvojeno od ostale djece u školi. Žudio je za prijateljstvom i također je želio da upozna druge ljude sa Goldenhar sindromom – ali on je tako rijedak da je znao da su šanske skoro pa ravne nuli.

U videu ispod, kamera je snimila Austina (15) kako očekuje veoma posebnog posjetioca u svojoj kući, u snježnom Koloradu. Kako se nepoznato auto parkira na prilazu, Austin proviri kroz prozor i zovne mamu. “Oni su ovdje”, vrištala je Niehus obitelj.”O moj Bože. Ona dolazi. Dolazi!”. Ono što slijedi je zaista srceparajući trenutak upoznavanja ove dvije osobe kojima je ovaj kontakt zaista trebao… i ne može biti savršeniji.

Pogledajte i ovo