VijestiŽivot

Život ove majke okrenuo se naopačke kada je njenog 3-godišnjeg sina zadesila nesreća, sada upozorava ostale roditelje!

Sve češće i češće porodice u svom dvorištu imaju trampoline. Djeca vole da se igraju na njima i izgleda da se nikad ne umore. Divno je vidjeti ih kako se igraju vani umjesto da sjede za računarom, TV-om ili mobitelom.

Kaitlin Hill i njena porodica ne posjeduju trampolinu, ali ona i njen muž su htjeli usrećiti njihovog trogodišnjeg sina Coltona. Tako da su ga odveli u park u kojem su se nalazile trampoline.

Ali zabava nije dugo trajala. Jedne sekunde Carlton je skakao sav sretan, a u drugoj je vrištao u bolovima. Gledajući kako pati u bolovima njegova mama ga je odmah odvezla u bolnicu.

Kada su Carltonovoj mami, Kaitlin, doktori rekli šta se desilo sa njenim sinom ona je odmah preblijedjela. Slomio je femur (bedrenu kost), najjaču kost u njegovom tijelu.

Kaitlin je također dobila još jednu šokirajuću vijest – djeca ispod 6 godina starosti nikada ne trebaju ići na trampolinu.

Američka akademija pedijatara donijela je ovu preporuku. Organizacija objašnjava da s obzirom da se kosti male djece razvijaju i da su krhke, skakanje nije dobro za njih.

Nažalost većina roditelja nije svjesna ove informacije.

Colton je bio u gipsu od struka do stopala cijelih 6 sedmica.

„Mi se nadamo da ćemo dijeljenjem ove priče spriječiti djecu i njihove porodice da iskuse ovakve srceparajuće traume povezane sa ozljedama male djece na trampolini.“ Napisala je Kaitlin na njenom Facebook profilu.

Kaitlin se nada da ukoliko se ova informacija bude dijelila dovesti to povećanja pozornosti između roditelja sa malom djecom, kako druga djeca ne bi prolazila ono što je Colton prošao.

Molimo vas pomozite nam i podijelite ovo upozorenje kako bi što više roditelja dobilo ovu veoma bitnu informaciju!

Pogledajte i ovo