PopularnoShowVideoŽivot

Djevojčica pjeva poznatu pjesmu tati koji ima rak. Njen nastup je podigao žiri na noge

Kada je Evie Claire izašla na scenu u emisiji “America’s Got Talent”, publika i žiri nisu znali koliko će dirnuti srca svih ljudi. Evie je pratila svoj san prijavljujući se na ovu audiciju, ali je imala i srceparajuću priču koju želi podijeliti sa ostalima. Njen tata umire od raka.

Ova djevojčica je ostala hrabra i većinu vremena je uspijevala da zadržava emocije. Na svom prvom nastupu, očarala je publiku svojim predivnim, jakim glasom.

“To je uvijek bio moj san,” rekla je. “Otkad sam bila mala,” Evie je objašnjavala žiriju zašto je željela da pjeva i da nastupa.

Potom je podijelila podatak da posvećuje svoju izvedbu pjesme Christine Perri “Arms” svom tati. Njemu je dijagnostikovan rak pluća, u četvrtom stadiju 2016. godine, iako mu je dato samo 5% šanse da će preživjeti , on je nastavio da radi u zatvoru u malom gradu u kojem žive da bi mogao izdržavati svoju porodicu.

“Večeras sam ovdje da pjevam za njega,” rekla je.

Pjesma koju je otpjevala tu noć bila je jako posebna za Evie i njenog tatu. “Kada moj tata ima loš dan, odem u njegovu sobu i pjevam mu ovu pjesmu da se osjeća bolje i da ga utješim i dam mu snage da se nastavi boriti,” kaže Evie.

Njena izvanredna izvedba joj je osigurala mjesto u ovom takmičenju i bila je u prvih 10. Iako nije pobijedila, osvojila je srca žirija i publike jer je tako hrabra da podijeli svoju porodičnu priču i očevu borbu sa rakom. Po mom mišljenju, njena jedinstvena izvedba je jedna od najboljih te godine.

Pogledajte njen nevjerovatni nastup u videu ispod.

Pogledajte i ovo