Život

Doktor ga je spasio na rođenju, a 30 godina posle, sudbina se poigrala sa njima

doktor-bolnicarKada je prije 30 godina spasio nedonošće, doktor Michael Shannon nije ni sanjao da će mu taj dječak jednoga dana spasiti život usred fatalne prometne nesreće…

Mladi bolničar Chris Trokey prije nekoliko je godina imao još jednu od hitnih intervencija. Na autocesti usred Kalifornije dogodila se nesreća, a oba su automobila bila u plamenu. U jedan od njih uvukao se bolničar Trokey i u posljednji trenutak izvukao vozača, piše 24sata.hr

On je preživio, a sljedećih je 45 dana proveo u bolnici na oporavku. Kada je bio u prolasku bolnicom, Trokey je zavirio u dokumentaciju čovjeka kojeg je spasio i zaprepastio se. Bio je to liječnik koji je njemu spasio život kada se rodio. Naime, Trokey je rođen kao nedonošće i težio je tek 1,5kg, a liječnici su mu davali tek 50% šansi da će preživjeti.

Doktor Shannon uz malog je Chrisa ostao cijelu noć sve dok se dječaku nije stabiliziralo stanje i Trokey je to vrlo dobro znao iz priča svojih roditelja.
– Nevjerojatno je sve pacijente gledati kako rastu. Ali, vidjeti kako netko od njih dolazi u tvoj život u trenutku kad je on u opasnosti je potpuno fantastično, izjavio je doktor Shannon za KTLA.

Bolničar Trokey danas je i sam otac, a za pedijatra su odabrali, pogađate, Michaela Shannona.

Pogledajte i ovo