VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Dva prestrašena psa su bila zarobljena na kanuu, dok ih hrabri heroj nije spasio

Postoje brojne neprijatne situacije u životu, ali mislim da je jedna od najgorih kada se osjećate zarobljeno. To mogu da budu različite situacije kao što je osjećaj zarobljenosti u razgovoru, u gradskoj gužvi ili u nekoj opasnoj situaciji iz koje nema izlaza.

Ova dva psa su se našla u situaciji koja je od loše postajala sve gora. Zahvaljujući brzoj reakciji, ovi psi su spašeni.

Bio je to vjetrovit dan kada je porodica odlučila da uživa u danu uz rijeku. Sa sobom su poveli i dva zlatna retrivera koja su odlučila da je odlična ideja da uskoče u kanu dok niko nije gledao. Nekoliko trenutaka kasnije, kanu se polako počeo udaljavati od obale.

Video počinje sa njima u kanuu, oba psa su jako zbunjena. Onaj na desnoj strani prišao je prednjem dijelu kanua kako bi pogledao šta se nalazi ispred. Drugi pas baš ne zna šta se dešava, ali je jasno da su zbunjeni i preplašeni.

Glasno su lajali, kada se na obali pojavio crni labrador koji je skočio u vodu. Trudi se da što brže pliva kako bi došao do ove dvojice. Oni su počeli da laju još glasnije, au tom trenutku se u pozadini čuje glas čovjeka. On ohrabruje psa koji pliva govoreći mu: “Dobar dječak, Robbie. Vrati ih kući. Vrati ih kući.”

Ono što je uradio Robbie je zaista nevjerovatno. Doplivao je do kanua i shvatio je da treba da zagrize uže koje je bilo na prednjem dijelu i da ih tako dovuče do obale, što je uspješno i uradio. Ovo je jedna uspješna misija spašavanja, te su se sva tri psa vratila na obalu.

Pogledajte i sami Robbievu nevjerovatnu akciju spašavanja u videu u prilogu:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo