VideoZabavaZanimljivostiŽivotinje

Dva psa su bila toliko vesela kada su se iznenada srela, a vlasnici su odmah shvatili da se tu nešto dešava

Ako ste ikada imali pse koji žive zajedno, naročito one koji su rodbina, onda znate da se oni toliko jako mogu vezati jedno za drugo i tako postati nerazdvojni. Iznenađujuće je da psi prepoznaju druge pse, čak i nakon mnogo vremena. Sjećaju se pasa koje ne vole, ali ono što je važnije je da se sjećaju onih koji su njihovi prijatelji.

Kaitlyn Hawkins i njen partner su šetali kroz Pike Place market u Seattleu, WA, kada je njihov pas, Maui, počela vuči prema nepoznatom psu. Drugi pas je bio zlatni retriver kao i ona. Čim su se približili jedno drugom, drugi pas, Juniper je postao toliko sretan i uzbuđen, da su njihovi vlasnici odmah shvatili da se oni sigurno već znaju.

Ispostavilo se da su oni brat i sestra i da se sreću prvi put nakon što su ih rastavili.

Pam Corwin, prodavačica u Pike Place, vidjela je sve to i snimila ovaj srceparajući trenutak.

“Danas sam svjedočio nečemu toliko zanimljivom. Dok sam radila u Pike Place marketu, dva para (koja se ne znaju) su hodala jedni prema drugima sa istim psima. Odjednom su psi potrčali jedno prema drugom i totalno poludili. Gledala sam to jer mi je bilo jako zanimljivo, te su parovi ubrzo shvatili da su psi brat i sestra i da su ovdje došli istim avionom iz Rusije prije godinu dana. Psi su se odmah prepoznali. Ovo ponovno ujedinjenje je trajalo preko pola sata, ustvari još su bili tu kada sam ja napustila to mjesto. (Čula sam da parovi izmjenjuju brojeve telefona, kako bi se psi ubuduće mogli družiti, zbog čega sam jako sretna.)”

Pogledajte i sami trenutak kada se njih dvoje ponovo sretnu:

Pogledajte i ovo