VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Gluha planinarka je pala 215 m niz planinu, ali kada su je spasioci pronašli nije bila sama

Amelia Milling (21) je neustrašivo djevojka koja nije očekivala da će joj se desiti nešto loše dok se bude penjala na planinu kroz predivni državni park na Aljaski. Nažalost, u životu se dešavaju stvari koje nekada ne možemo predvidjeti i uvijek trebamo biti spremni na najgore.

Amelia je bila gluha i ubrzo nakon što je započela sa penjanjem desilo se nešto grozno. Izgubila je ravnotežu i pala oko 100 metara kroz snijezni dio planine. Potom je nastavila da pada još oko 100-120 m. Kada je ustala da vidi da li je povrijeđena shvatila je da nije sama.

U blizini je vidjela bijelu životinju i prvo je pomislila da se radi o vuku. Počela je poničiti, ali onda se “vuk” približio i shvatila je da životinja ima ogrlicu. Bio je to bijeli haski koji je prišao da joj pomogne. Na ogrlici je pronašla njegovo ime, Nanook. Njih dvoje su se vratili na stazu i zaustavili se kako bi tu podigli šator.

Ona je kasnije saznala da je Nanook pas vodič i zbog toga je nije napuštao. Sljedećeg dana ona je pokušala da pređe rijeku, ali ona je bila prejaka i stalno ju je vukla pod površinu vode. Nanook ju je uhvatio za ruksak i izvukao napolje. Nakon što je izašla iz vode, iskoristila je svoj GPS uređaj koji je obavijestio službu za planinarenje da je u opasnosti i oni su jako brzo došli da spase nju i Nanooka.

Ona je danas živa zahvaljujući ovom predivnom psu. Kako bi saznali više o ovoj priči pogledajte video u prilogu.

Pogledajte i ovo