VideoZanimljivostiŽivotinje

Gluhonijema djevojčica je dobila najboljeg prijatelja gluhonijemog psa, te ga je naučila znakovni jezik

U životu puno znači imati najboljeg prijatelja. Možda volite istu muziku ili imate isti ukus u odjeći ili volite da se vozate na biciklu, idete u istu školu… Obično dijelite iste poglede na bitne stvari kao što su život, ljubav i porodica.

Walter je mješavina čiuaue i terijera i spašen je iz azila u Kaliforniji. Rođen je bez čula sluha, ali ipak ima veoma sretan život. Voli da ganja loptice i nosi svoju preslatku plavu majicu na pruge. U ovome možete vidjeti kako ima nasmijano lice sa malim opuštenim ušima i sa repićem kojim ne može prestati da mlati.

Iako je jako neodoljiv psić, bio je kao posljednji na listi za udomljavanje. Ljudi ga nisu htjeli zato što je imao manu, jer su smatrali da će im trebati dodatni napor i briga oko njega.

Kao i on, Julia (10) rođena je kao gluhonijema osoba. Njena majka Chrissy kaže da je kada je prvi put uzela svoju curicu u naručje, zbog toga što nije ništa čula, prva stvar koju je uradila jeste pomirisala majčin vrat. Kada je Chrissy prvi put podigla Waltera, on je uradio uradio istu stvar. Bio je potreban samo jedan pogled i znala je da je suđeno da budu zajedno.

Julia i Walter su jako brzo postali najbolji prijatelji. On sjedi pored nje i čeka da završi svoju zadaću i strpljivo čeka da se igraju. Ono što je još zanimljivije je da ga Julia uči znakovni jezik, neke jednostavnije riječi kao što su sjedi, hrana, voda, a on ih jako brzo pamti. Oni jako dobro razumiju jedno drugo i dokazuju da na ovom svijetu zaista postoji neko za svakoga.

Pogledajte ovaj video i saznajte cijelu priču:

Pogledajte i ovo