in , , ,

Gorila je čuvala svoju bebu u naručju, a zatim je njen stariji sin prišao i nasmijao sve koji su pogledali ovaj video

Čak i u životinjskom svijetu, doček novog člana porodice je uzbudljiv i predstavlja zanimljivo iskustvo. Prosječna trudnoća jedne gorile je otprilike 8 i po mjeseci i tokom tog vremena se pitaju kako će nova beba izgledati.

U ovom videu možemo vidjeti kako to izgleda kada u jednu porodicu gorila dođe novi član. U jednom zoološkom vrtu u Engleskoj, porodica gorila je dobila novu bebu. Ozala (22) je majka, a otac je Oumbi (24) i oni su zaista uzbuđeni jer su dobili novo dijete. Njihova beba je imala samo 5 dana kada je ovaj video snimljen.

Ozala je bebu držala u svom naručju i jela bananu, uživajući u lijepom danu napolju. Sve je bilo mirno sve dok se bebin stariji brat nije pojavio. Ozala ga je primjetila i okrenula mu svoja leđa, a on joj se prišunjao i pogledao preko ramena da vidi šta to ona krije. Prošao je zatim ispred nje i nije mogao da vjeruje svojim očima.

Počeo je skakati od sreće i trčao je oko svoje majke, tapkajući je po leđima. Njegovo ponašanje govori kako je svjestan da u njegovom životu sad postoji neko ko će vrlo vjerovatno učiti nove stvari od njega i koga će morati da brani od ostalih životinja.

Pogledajte ovaj zanimljivi video u prilog i podijelite ga sa prijateljima: