VideoŽivotinje

Kit je danima cvilio jer je bio zaglavljen između stijena, a kada je ovaj čovjek naišao desilo se ovo!

Kitovi zaista zauzimaju posebno mjesto u srcima ljubitelja životinja. Oni su lijepi, ekstremno inteligentni i mogu komunicirati jedni sa drugima.

Oni su na vrhu lanca ishrane, no ponekad mogu doći u situaciju u kojoj su nemoćni, poput ove koju je doživio jedan kit. Srećom, brza akcija njegovog spasioca ga je spasila.

2015. godine ovaj kit je zapeo između stijena u moru. Tako je proveo narednih par sati i što je vrijeme više odmicalo njegovo stanje se pogoršavalo. Vjerovali ili ne, kit nije mogao prestati plakati. Nažalost spasioci su prekasno čuli njegov plač, iako je još bilo vremena za spašavanje.

Odmah su ga pokrili dekama kako bi ga zaštitili od sunca. Bilo je teško pomaknuti je s mjesta na kojem se nalazila. Iako se uplašila i počela ubrzano disati, znala je da su oni tu da joj pomognu, a ne povrijede. Stijene su bile suviše oštre, te je postojala mogućnost da će je svu izgrebati. Jedino što su spasioci mogli uraditi jeste održavati je mokrom i štititi od sunca.

Konačno je nakon 8 sati zarobljenosti, mogla slobodno plivati u vodi.

Da je morala još ostati u tako teškom stanju, vjerovatno ne bi preživjela. Ovi spasioci su zaista pravi heroji. Pogledajte video sa sretnim završetkom u nastavku.

Ovi spasioci su zaslužili da se o njima čuje. Ne zaboravite podijeliti video sa onima koji vole životinje.

Pogledajte i ovo