Život

Konobarici je dao napojnicu od 3000 dolara za račun od 43 dolara, a ovo je razlog zašto!

konobarica-racun-napojnicaKonobarici koja ga je poslužila u restoranu prošlog tjedna, muškarac pod imenom Mike iz New Yorka ostavio je za račun od 43,50 dolara napojnicu od 3000 dolara. Za ABC je otkrio koji su razlozi iza njegova neobična čina, ali svoje prezime nije želio otkriti, piše Index

“Ta žena nas poslužuje gotovo godinu dana. Divna je osoba, a ispričala nam je da je prošlog mjeseca dobila obavijest o deložaciji”, otkrio je.

Dodatni poticaj za ovaj čin ljubaznosti bila mu je i zaklada “ReesSpecht Life” koju je osnovao njegov profesor sa svojom suprugom, kad im se utopio sin star godinu i deset mjeseci.

“Već neko vrijeme razmišljam o njegovom projektu i zakladi pa sam mislio da je sad prigodno vrijeme da nešto poduzmem”, rekao je Mike.

Zaklada djeluje po principu “plaćanja unaprijed”, a bračni par Specht ju je osnovao kako bi se zahvalio svima koji su im pomogli nakon što su pokopali sinčića Richarda Edwina-Ehmera Spechta, čiji je nadimak bio Rees. Jedan od primjera rada zaklade je i plaćanje kave u kafićima, koju ne popije onaj koji ju je platio, već je prepusti osobi koja nema novca za nju.

Isprva su Spechtovi izradili 5000 kartica kojima su poticali ljude da plate nešto unaprijed za one koji nemaju novca, a dosad su podijeli više od 100.000 kartica.

Mike je projekt odveo malo dalje, a rekao je da je želio pomoći konobarici da plati najamninu svog stana na Manhattanu, pa joj je ostavio napojnicu od gotovo 7000 posto iznosa računa.

“Njoj je taj novac bio zaista potreban. Osjećam da sam napravio pravu stvar, jer je ona otada jako sretna. Rekla je da će se posvetiti radu zaklade i početi plaćati stvari unaprijed”, dodao je misteriozni Mike.

Upravo su ovakve situacije profesor Specht i njegova supruga priželjkivali kad su osnovali zakladu.

“Sve što smo željeli bilo je napraviti razliku u svijetu. Naš sin nije imao šansu, imao je samo 22 mjeseca , a sve što sam želio jest da zna da je inspirirao nekoga koga nije ni upoznao da učini nešto”, rekao je profesor Specht.

Pogledajte i ovo