VideoZanimljivosti

Majka je stavila kćerku (3) na spavanje, ostala je u šoku kada su joj komšije pokucale na vrata kroz par minuta

Mala djeca su jako znatiželjna i to nije ništa iznenađujuće. Njihovi znatiželjni umovi ih čine malim istraživačima i jako je lijepo gledati ih kako upoznaju nove stvari.

Ali ovo nažalost ponekad dovodi i do nesreća, srećom one nisu ništa strašno – modrica ili ogrebano koljeno u većini slučajeva. Međutim, za jednu majku iz Idahoa, to nije bilo toliko bezazleno.

Amber je majka koja je vjerovala kako se njena djeca ne mogu povrijediti kod kuće, jer nema nikakvih opasnosti koje je ona mogla uočiti. Ali se prevarila.

Jedne noći ostavila je svoju kćerku Aubrey u krevetu na spratu da spava, a zatim sišla
u prizemlje i počela učiti.

Uskoro ju je prekinulo kucanje na vratima. Bio je to njen komšija koji je vrištao u panici.

“Mislim da je pala” rekao je, misleći na Aubrey.

Njihov komšija je vidio kako je Aubrey pala kroz prozor, ali nije bio dovoljno blizu da je uhvati. Amber je bila u šoku i potrčala je do svoje kćerke koja je krvarila.

Aubrey je ustala iz svog kreveta, došla do prozora i otvorila ga je i nagela se kroz njega.

Mnogi roditelji drže stepenice, oštre ivice, utičnice i razne kabinete u kuhinji dobro zaštićene od djece, ali često zaborave na prozore.

Amber je pozvala hitnu te je Aubrey prevezena u bolnicu, gdje su doktori ustanovili da je imala frakture lobanje, oštećenu slezenu i modrice po cijelom tijelu.

Srećom, doktori su se odmah pobrinuli za nju i uspjela je preživjeti.

Zahvaljujući dobrim i vještim doktorima, Aubrey se izvukla bez većih i trajnih povreda. Međutim trebalo joj je 6 mjeseci da bi se oporavila potpuno.

Sada Amber želi da skrene pažnju ostalim roditeljima na opasnosti koju predstavljaju prozori.

Pogledajte video kako bi vidjeli prilog o ovoj nesreći:

Pogledajte i ovo