PopularnoVideoZanimljivostiŽivot

Stranac je čekao da dječak zaspi u vozu, a onda mami dao porukicu o roditeljstvu

Odgajanje malog djeteta je teško. Temperament, plač, vriska, pa čak i prepiranje, sve je dio igre. Najgore je kada se napad bijesa desi u javnosti – dijete koje vrišti je nešto što niko ne želi.

Jedna mlada mama iz Engleske, Sammie Welch, shvatila je da je najbolji način da da izbjegne dramu i frustracije u kojima su djeca jako dobra, da okupira pažnju svog sina.

Dok je bila u vozu sa svojim trogodišnjim sinom Rylanom i strancem u redu pored nje, dala je sve od sebe da okupira pažnju svog sina. Nije željela da Rylan pravi probleme tokom vožnje u vozu punom odraslih koji jedva čekaju da dođu kući.

Igrala je igrice sa svojim sinom, pitala ga o njegovom danu i čak mu tiho objašnjavala kako su maniri važni na javnim mjestima kao što je voz.

Rylan se sve više opuštao i umjesto da bude “naporno” dijete u vozu, bio je primjer savršenog dječaka.

Nekoliko stanica prije njene, čovjek koji je sjedio pored njih je ustao i krenuo da izađe, ali joj je prije toga dao nešto što je izgledalo kao 5$ umotanih u papir.

Pročitala je poruku:

“Popij piće na moj račun, ti treba da budeš uzor svojoj generaciji, pristojna si i učiš sina dobrim manirima.”

Kao da to nije bilo dovoljno, napisao je još nešto sa druge strane…

Na pozadini je pisalo:

“p.s. Ja imam kćerku tvojih godina, neko je isto to jednom radio sa njom. Nadam se da će i ona biti dobra majka kao ti kada bude imala djecu.”

To je bio najveći kompliment koji je neko mogao dati Sammie. Dala je sve od sebe za odgoj svog sina i bilo je divno da je to neko prepoznao.

Sammie je počela plakati. Bila je inspirisana njegovom porukom i bilo joj je žao što je otišao a da mu se nije zahvalila.

Nakon što je sve objavila na Facebooku, saznala je da je čovjek Ken Saunders (50) i kao što je i pisalo, otac je kćerki njenih godina.

Srećom, Ken je vidio njenu objavu u novinama i pitao ih da ga spoje ponovno sa njom.

Napisao je:

“Jednostavno ne mogu da vjerujem. Tamo je bila ova velika priča. Bilo je nestvarno i poslao sam poruku mojoj kćerki Romani da je upozorim da sam opet uradio nešto sramotno.”

Sammie, Rylan i Ken su se konačno sreli ponovo i imala je priliku da mu se zahvali. Sammie je objasnila Kenu da su njegove riječi i novac više od lijepe geste i one su joj potvrdile ono što joj je trebalo:

“Svo vrijeme sam mislila da ne radim stvari kako treba sa Rylanom – svo vrijeme. Brinula sam se – da li sam prestroga prema njemu? Da li sam preblaga prema njemu? Toliko sam se trudila da shvatim to. Zato mi je toliko značilo kada mi je neko rekao da to dobro radim.”

Ken je dokazao da i najmanje djelo može uticati na nekoga.

Saznajte više o ovoj gesti u videu ispod:

Pogledajte i ovo