VideoZabavaŽivotinje

Mala beba uči puzati, ali porodični pas je taj koji će vas sve nasmijati

Mama i Charlie vježbaju puzanje kada se nešto nevjerovatno desilo. Charlie je počeo praviti male pokrete, koji su ustvari bili pravo puzanje. Mama je otrčala da uzme kameru, ali kada je počela da snima, porodični pas je odlučio da privuče njenu pažnju. Srećom kamera je već bila uključena jer je ovaj pas očito ljubomoran i to je stvarno presmiješno. Pogledajte sami šta je pas uradio.

Iako možda djeluje blesavo da naši krzneni članovi porodice mogu da budu ljubomorni na druge pse ili mala bića kao što je Charlie, nedavna istraživanja BBC-a su pokazala da je to moguće i jako je često. Istraživanja su pokazala da psi mogu biti ljubomorni kada pokušate da pomazite lažnog psa. Umjesto da puste svoje vlasnike da mirno pomaze lažnog psa, oni često fizički pokažu kako im se to ne sviđa, a to ponašanje se javlja zato što se boje da će njihovi vlasnici dati drugom živom biću više pažnje. Za one koji imaju pse, ovo ponašanje sigurno nije nepoznato.

Baš o takvom ponašanju je riječ i ovdje, kada mama pokuša naučiti Charlia da puza. Katniss, porodični pas je čuo kako mama zove bebu i gurnuo je svoju njušku pravo u kameru. Umjesto da se osjeća krivo jer je preuzeo maminu pozornost, on sretno sjedi i čeka da ga se pomazi. Ovaj pas je znao šta je uradio i uopšte se nije kajao. Pogledajte njegov nevjerovatni ispad ljubomore u videu ispod, vidjet ćete da Katniss voli da bude u centru pažnje.

Pogledajte i ovo