VideoZanimljivostiŽivotinje

Mala čivava je jedina “beba” u obitelji, a onda je upoznala novorođenče. Roditelji su taj trenutak morali snimiti!

Upoznavanje psa sa bebom može biti jako stresno ili predivno iskustvo. Postoji velika vjerovatnoća da je vaš pas bio centar vaše pažnje i da se nisu morali natjecati sa slatkim malim bebama.

Beba zahtijeva puno vašeg vremena ali možete se organizovati tako da dio vremena posvetite i vašem psu, kako ne bi došlo do problema i ljubomore. Čak i ako ste umorni zbog cjelodnevne brige o bebi, vaš pas ne razumije zašto on nije više broj 1 u vašem životu. Teško je objasniti mu da u vašem srcu i domu ima dovoljno mjesta za sve.

Neke stvari mogu olakšati upoznavanje vašeg psa i bebe. Postoje stranice kao što je parents.com koje vas pripremaju za taj trenutak. Kada dođete kući sa bebom budite spremni na uzbuđenost vašeg psa. Prvo pozdravite njega zato što vas je on poželio, potom sjedite sa bebom i pustite psa da je onjuši, preproučuje trenerica za pse Victoria Stillwell.

Mala chihuahua u videu ispod jedva ček da vidi svoje roditelje i upozna mlađeg brata Nicholasa. Kada ona upozna bebu počinje mlatiti repom i migoljiti se pomalo nesigurno, ali sretno jer u svom životu ima novo malo biće.

Pogledajte ovaj trenutak u videu ispod:

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo