Mala djevojčica je imitirala mladu gorilu kroz staklo, a internet se dobro nasmijao

Ljudi nisu toliko različiti od majmuna. Dijelimo jako sličan DNA, a kako možemo vidjeti u ovom videu, dijelimo i slično ponašanje. Majmuni su jako društveni te su sposobni da razviju prijateljstva i pokazuju emocije prema drugima.

Također su poznati po tome što svoje emocije pokazuju putem izraza lica i načinom na koji žele da se igraju sa drugima, kao što to ovaj majmun pokazuje ovoj djevojčici.

U ovom videu, ova mala djevojčica stoji ispred debelog stakla u zoološkom vrtu i imitira poteze koje ovaj majmun radi. Oboje hodaju naprijed i nazad i mašu rukama, a gorila se zapravo igra sa njom. Na djevojčici jasno vidimo da uživa u igri dok se njeni roditelji smiju u pozadini. U jednom trenutku je gorila prišla prozoru i poslala djevojčici poljubac koji je ona uzvratila.

Obavezno pogledajte ovaj zanimljivi video i podijelite ga sa prijateljima i porodicom.

Na "Prijatelji Životinja" objavljujemo svaki dan lijepe, smiješne i dirljive priče o životinjama. Ako volite životinje i ne želite propustiti bilo koju priču, onda lajkujte Prijatelji Životinja na Facebooku ili kliknite ispod na "Like".