VideoZabava

Mala djevojčica pozira ispred ogledala, njeni pokreti su razniježili internet

Svi smo to prije radili – sa četkom u ruci, dok u pozadini na radiju svira naša omiljena pjesma. Kada se to desi teško je ne zaplesati i pjevati.

Kod ove male djevojčice, riječi su u njenoj glavi i ona želi isprobati svoje plesne pokrete ispred ogledala. Drago nam je što je mama imala kameru i uspjela snimiti ovaj neodoljivi trenutak.

Iako ovo izgleda kao igra i ne djeluje kao nešto bitno, to zapravo pokazuje neke važne trenutke tokom odrastanja. Ples je dobar za djecu iz više razloga.

Jedna od prednosti je što je dobar za fizički razvoj. Ples poboljšava zdravlje, povećava fleksibilnost, raspon pokreta, jača ih i povećava izdržljivost.

Pored fizičkih prednosti, ples je jako dobar jer podiže samopuzdanje i socijalne vještine. Kada rade sa drugim plesačima i vide kako se oni poboljšavaju vremenom, djeca nauče da se težak rad zaista isplati.

Mama i tata su zbog svih ovih razloga bili oduševljeni kada su vidjeli da njihova kćerka Giovanna ima interesovanje za ples. Čim je stala pred ogledala u maminim štiklama, muzika je započela u njenoj glavi.

Ubrzo se počne okretati, stupati i pomijerati ruke kao pravi plesači. Već je vidjela mamu kako pleše i kopirala je njene pokrete.

Mama je napisala da voli flamenko ples, a da pogledate njenu preslatku izvedbu, pokrenite video ispod.

Nadamo se da će se njena strast za plesom nastaviti i da će razviti ovu vještinu kada bude starija.

Pogledajte i ovo