VideoZanimljivosti

Mama je pokušala da odspava, ali njena beba ima druge planove za nju

Svako ko ima malo dijete će se složiti da je san nešto čemu se jako raduju, ali teško da ga uspjevaju dobiti. To je ova mama saznala kada je pokušala da odspava malo duže jedno jutro. Njena beba umjesto da pusti svoju mamu da spava, smislila je način da je probudi. Plan se sastojao od dosta kretanja okolo, hvatanja za lice i ležanja na maminoj glavi.

Kako Parents magazin tvrdi, diranje lica roditelja je način da se djeca emocionalno povežu sa svojim roditeljima. Bebe ne mogu da pričaju ili prenesu svoja osjećanja, tako da je dodirivanje lica i fizička interakcija sa roditeljima jedini način da im kažu da ih vole.

Iako se vašem djetetu to čini zanimljivim i slatkim, hvatanje za lice je ponekad i bolno. Zato je bitno da vaše dijete naučite da bude nježno te da je čupanje kose, povlačenje ušiju i udaranje jako loše.

Srećom ova mala curica zna da treba biti nježna u interakciji sa svojom mamom. Svakog jutra mama nahrani svoju malu curicu te njih dvije legnu zajedno u krvet opet. Ali onog trenutka kada se beba potpuno probudi, svojoj mami na svaki mogući način to daje do znanja.

Pogledajte ovaj video i saznajte na koji način ova beba budi svoju mamu:

Pogledajte i ovo