ZanimljivostiŽivot

Medicinska sestra zaspala u salonu, a kada je frizerka uočila njene cipele, krišom ju je fotografisala!

Profesije poput medicinskih, odnosno poslovi ljekara i sestara zahtjevaju dosta uloženog vremena i energije kako bismo se mi osjećali zdravo i sigurno. Mnogi od njih čak nemaju vremena za sebe i svoje potrebe i ponekad nisu ni dovoljno cijenjeni.
med-sestra-1Ashley Bolling je frizerka i majka troje djece koja želi dokazati da ovi ljudi, prvenstveno medicinske sestre, zaslužuju mnogo više od samo ‘Hvala’. Svakoj medicinskoj sestri je uputila divnu poruku, nakon što je jedna došla u njen salon Captivate Salon & Spa i pri tome zadrijemala na stolici. Bilo je jasno da žena nije spavala cijelu noć i da je bila preumorna od rada. Ashley su za oko zapale njene cipele. Ne, nisu bile prljave niti stare, nego je bilo fascinantno koliku težinu su one nosile, doslovno, ali i figurativno.

stylist-3-850x851

”Kada sam ugledala njene patike, upitala sam se koliko kilometara su prešle, o koliko pacijenata se brinule, koliko se suza nagledale, koliko života spasile, i koliko ruku držale od onih koji nisu uspjeli pobijediti u svojoj borbi. Dok je tako ležala u stolici, bila mi je čast makar na par sat pružiti joj njegu koju je zaslužila i slobodno je nazvati svojim prijateljem.”

stylist-6-850x1132

Zaista trebate cijeniti ovakve heroje više, i one su nečije kćerke, majke, sestre i bitno je im da im neko dadne do znanja da su nezamjenljive, vrijedne i voljene.

Pogledajte i ovo