ShowVideo

Mlada klizačica je ušla u historiju sa pokretima koji nikada ranije nisu viđeni, publika je oduševljena

Fokusiranje, predanost i naporan rad – sve to ima Aleyandra Trusova (13) koja je ušla u historiju na svjetskom takmičenju u klizanju za juniore. Njena nepokolebljiva predanost dok je tako mlada je nevjerovatna, rijetko koje dijete je ima. Znam da sam se ja bavila sportom ili gledala tv, ali definitivno nisam ustajala svaki dan u 5h da bih išla na klizanje.

Ne samo da je ona mlada i talentovana, ono što je oduševilo sve su njeni svršeno uvježbani pokreti. Izvela je jedan pokret koji do sada niko nije vidio.

Nije samo jednom, nego je dva puta doskočila na led nakon četverostrukih skokova – “Salchow (specifičan skok koji počine klizanjem unazad sa jednom nogom na ledu, dok druga nije na ledu, a ruke su u zraku)”. To ju je učinilo prvom damom u historiji koja je to izvela i uspješno se dočekala nakon dva četverostruka skoka.

Za ovo je trebalo puno napornog rada – također i pojaseva i postavljenih hlača da je zaštite od padova koji su se dešavali svaki dan, pola godine. ALi Alixanda je bila uporna. Imala je tri savršene osobine – mlada je, jaka i mala. Iako je uspjela izvesti ove skokove, ono što joj je donijelo zlatnu medalju je njena elegancija i raspon pokreta. Uklopila je u svoj nastup puno trikova te je tako izvela nastup kakav se gleda samo jednom u životu.

Pogledajte ga i sami u videu ispod:

Pogledajte i ovo