PopularnoShowVideo

Mladić je napisao pjesmu o maćehi koja je preminula – njegov nastup je ostavio cijelu dvoranu bez teksta

Neke od najboljih pjesama na svijetu su nastale kada su njihovi pisci prolazili kroz teške trenutke u životu. Zaista je nevjerovatno da su umjetnici u mogućnosti stvoriti nešto što svijet voli, dok se njihov vlastiti svijet ruši.

Bez razočarenja i slomljenih srca ne bi cijenili neke stvari do kojih nam je jako stalo. Sve divne stvari ne bi bile takve da ne moramo rizikovati nešto kako bi ih dobili.

Brandon Elder je rođen od strane mlade i samohrane majke. Kako ona nije znala šta da radi sa njim, zamijenila ga je za automobil. Kasnije ga je usvojila njegova nova baka Patricia Elder, kada je imao samo 10 mjeseci. Ona ga je odgojila kao da je njen sin, te mu je poklonila njegovu prvu gitaru kada je bio samo tinejdžer. Od tada je učio i vježbao bez prestanka.

Kada je Patricia oboljela od raka, Brandon je napustio koledž kako bi proveo vrijeme sa njom. Vrlo često joj je svirao gitaru između njenih terapija kako bi joj skrenuo pažnju sa bolova. Bio je uz nju sve do zadnjih trenutaka, a njezina smrt je bila inspiracija za njegovu pjesmu “Gone”.

Odlučio je da otpjeva ovu pjesmu po prvi put na audiciji za show “American Idol” – iako je to bio jako riskantan izbor. Sudije su priznale da originalne pjesme jako teško prolaze na audicijama, te da nisu u mogućnosti da pravilno čuju njegov raspon. Međutim, ovoga puta su sudije bile očarane njegovim glasom i nastupom.

Pogledajte ovaj nastup u videu koji se nalazi u prilogu:

Pogledajte i ovo