VideoZanimljivostiŽivot

Muž je zasadio preko hiljadu stabala u čast svojoj ženi: 17 godina kasnije fotografija iz vazduha je otkrila njegov pravi motiv

Janet i Winston Howes su se voljeli onako kako mnogi mogu samo sanjati. To je bila ljubav na prvi pogled, te je rasla sa svakim novim danom. Vjenčali su se 1962. godine, te su se preselili na imanje u Engleskoj.

Ubrzo nakon što su se preselili, Janet je dobila sina. Ljubav je sve više rasla, sin je bio zdrav i imali su savršen život. Ali u jednom trenutku, sve se samo srušilo.

Nakon više od 30 godina braka, Janet je odjednom napustila ovaj svijet. Winstonova srodna duša je umrla od srčanog udara sa samo 50 godina. On je bio shrvan, a njihov sin nije znao kako da nastavi život bez majke.

Otac i sin su pokušavali da zaliječe svoje rane kako god su mogli, ali su se teško nosili sa tim.

Nekoliko mjeseci nakon tog gubitka, Winston je dobio ideju. Odlučio je da napravi mjesto koje će on i njegov sin moći posjećivati kada im je teško.

On je to čuvao kao tajnu godinama, dok nije uslikana iz vazduha. Pilot balona Andy Collett se vraćao kući kada je pogledao prema dole i nije mogao vjerovati svojim očima.

Godina je Winston sadio drveće da bi napravio šumu u čijoj sredini se nalazi livada u obliku srca koju je njegova supruga voljela posjećivati.

Iako Andy nikada nije upoznao Winstona i nije znao o čemu se radi, mogao je pretpostaviti da se iza ovoga krije neka ljubavna priča. Svake godine, Winston posadi narcise u centru srca koji procvjetaju u proljeće. Predivno!

“Nekada jednostavno odem tamo, sjednem i razmišljam o stvarima. To sam uradio u čast svojoj supruzi i koja će tu biti godinama,” kaže Winston.

Ovo je savršeno mjesto za Winstona i njegovog sina. Ništa ne može vratiti Janet nazad, ali bi sigurno voljela ovu livadu.

Pogledajte i ovo