VideoŽivot

Najmanja prerano rođena beba na svijetu prkosila je sudbini i iz bolnice se vratila nakon 5 mjeseci intenzivne njege

Djevojčica, koja se zove Saybie, od rođenja puni naslovnice. Saybie je rođena prije vremena s nešto manje od 23 tjedna i težila je samo 245 grama, što je otprilike veličine obične jabuke.

Doktori nisu mislili da postoje velike šanse za preživljavanje, ali vjeruje se da je Saybie najmanja preživjela beba koju je svijet ikada vidio. Bolnica za žene i novorođenčad Sharp Mary Birch u San Diegu u Kaliforniji podijelila je svoju priču.

Majka nije željela otkriti identitet, ali je rekla da je bila prisiljena na hitan carski rez sredinom trudnoće. Carski rez bio je neophodan zbog komplikacija koje su se dogodile kod majke. Prisjetila se kako je liječnicima rekla da nema šanse da njezino dijete preživi jer je imala samo 23 tjedna.

Nakon poroda ni prisutni liječnici nisu vjerovali da beba ima šanse preživjeti. Rekli su majci i njezinom suprugu da će vjerojatno imati samo oko sat vremena s bebom.

Saybie je provela prvih pet mjeseci svog života u bolnici, ali su joj na kraju dopustili da se vrati kući. Imala je dva kilograma kad je izašla s jedinice neonatalne intenzivne njege.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Pogledajte i ovo