VideoZanimljivosti

Naoružana policija je učestvovala u 45-minutnom sukobu sa tigrom prije nego što su shvatili da je u pitanju plišana igračka

Moralna je obaveza policije da se pojavi na mjestu zločina koliko god on čudan bio. Njihov je posao da se oglase na poziv nekoga ko je u nevolji i da dođu na to mjesto i zaštite osobu.

Zamislite njihovu reakciju kada su otkrili da je nešto što su oni mislili da je stravična scena, ustvari samo komična situacija, toliko komična da su na kraju kući ponijeli plišani suvenir.

Ovo se desilo škotskoj policiji u ruralnom dijelu zemlje. Farmer Bruce Grubb je panično nazvao lokalnu policijsku stanicu i tvrdio da je vidio pravog, živog tigra na svom imanju – tačnije, u njegovoj štali u kojoj se nalazi 200 skotnih krava. Čovjek je imao razlog da bude zabrinut jer vidi gladnog predatora u svojoj štali.

Nekoliko policijskih jedinica sa psima je poslano na farmu da izvide situaciju, te su izjavili da se “tigrove” uši trzaju i da izgleda dobro uhranjen. Nakon 45 minuta, ustanovili su da tigar ustvari nije tigar nego planski postavljena igračka tigra.

Svi su bili sretni kada su saznali da je potencijalno opasna situacija samo zamišljeni scenario. Ipak, niko nije znao ko je ostavio plišanu igračku u štali, ali policija ju je privela kao novu maskotu.

Pogledajte video ispod da bi vidjeli ovu komičnu situaciju.

Pogledajte i ovo