in , ,

Nastavnik koji je pred svojim studentima slomio vrat oduševio je mnoge zbog svog nevjerovatnog oporavka

Zaista je nevjerovatno vidjeti nastavnika koji nije opsjednut samo predavanjem studentima, nego ih pokušava naučiti pravim životnim vrijednostima. Skip Redd je nastanik muzičkog koji je zaista dokaz toga da se čuda dešavaju.

On je nastavnik školi u Texasu i u aprilu 2017. godine poveo je 106 učenika na izlet u lokalni park sa trampolinama. Željeli su proslaviti kraj školske godine i bili su presretni jer će uživati sa svojim drugarima i omiljenim nastavnikom.

Oni su sa nastavnikom skakali na trampolinama, a potom su svi u šoku stali mirno i svjedočili hororu. Vidjeli su nastavnika kako pokušava napraviti kolut unatrag u vazduhu i tako je pao. On je helikopterom prevezen u bolnicu u Dallas. Ustanovili su da je slomio vrat na dva mjesta i velike je rizik bio da ostane paralizovan.

Hitno je operisan kako bi pokušali da ga spase od paralize, a operacija je trajala 9 sati, dok su hirurzi pokušavali da očuvaju njegove pokrete i funkcije. Kada se probudio shvatio je da ne može da pomjera ni rukama ni nogama i rečeno mu je da će najvjerovatnije do kraja života biti kvadriplegičar.

Bio je šokiran, ali je odlučio da ne želi da se pomiri sa tom prognozom. Nakon nekoliko mjeseci fizikalnih terapija, Redd je mogao da se vrati u učionicu, na oduševljenje njegovih učenika. Iako se još uvijek bori da nekim problemima sa svojim prstima, on je još uvijek u mogućnosti da svira klavir. Pogledajte video o ovom nevjerovatnom čovjeku u prilogu.

Back in the Classroom

Skip Redd is easily one of our most inspiring patients.The music teacher at Life High School Waxahachie was told he'd never walk again after breaking his neck in two places in a trampoline accident–right in front of his students.Skip was flown to Methodist Dallas for all-night surgery. Dr. Bartley Mitchell and our amazing neuro team put Skip's spine back together.Today, he's back in classroom inspiring his students with every song. Watch and listen to his remarkable recovery.

Gepostet von Methodist Dallas Medical Center am Donnerstag, 4. April 2019