VideoZanimljivostiŽivotinje

Neustrašivi dječak (3) sav sretan, pustio je pauka da hoda po njemu

U ovom videu, dječak i njegov tata bili su u kupatilu i spremali se za spavanje. Dok je dječak bio u kadi, neočekivani gost je odlučio da im se pridruži. Odlučio je da će mu on postati novi prijatelj, iako bi se mnogi od nas sigurno zaprepastili da ga vide.

Wade Astbury (3) dječak je iz Rotherhama, Južni Jorkšir, Engleska završavao je spremanje za krevet sa svojim tatom Daveom. Tata je primijetio velikog pauka na dječakovom ramenu, a kada ga je ugledao dječak, on se slatko nasmijao, a znatiželjni pauk hodao je po njegovim rukama i nogama. Rekao je tati “Aaa, sviđam mu se,” a nakon toga pauk je nestao i potom se pojavio na dječakovim leđima.

Za pauke se obično kaže da su stidljivi i plašljivi, ali ovaj pauk je bio jako hrabar, baš kao i ovaj malo dječak. Ne morate se brinuti da je ovo neka vrsta opasnog pauka, to je obični kućni pauk koji je jako čest u zemljama Europe, ipak njegov ugriz jeste jako bolan i dječak bi sigurno bio u suzama, da ga je i samo malo ujeo. Više o ovom neobičnom prijateljstvu pogledajte u videu u prilogu:

Pogledajte i ovo