ZanimljivostiŽivot

Niko nije mogao ući u stan ove starice, a kada su provalili otkrili su nešto neočekivano

Što više stare, stariji ljudi se povlače u sebe i u svoje domove, te rijetko kome dozvoljavaju da im se približi. Naravno ih ne trebamo kriviti zbog toga, ali njihova porodica bi definitivno trebala imati više razumjevanja za njih i ne ostavljati ih same.

39-godišnja Lucy Ashen je u susjedstvu imala stariju gospođu, koju je nekoliko posljednjih godina željela pobliže upoznati, ali nažalost bezuspješno.

Žena je bila distancirana i nikada nije dozvoljavala da se iko približi njenom stanu u Londonu. Lucy je bila svjesna da žena pati od mentalnih poremećaja. Konačno, nakon dugo godina, ona ju je pustila da uđe u stan.

Nije mogla vjerovati u kako lošim uvjetima živi. Čak je to podijelila i na svom Facebooku. Kako joj je rekla, skoro 13 godina se nije okupala kako treba, a spava na skoro propalim krevetima.

Lucy i njena kćerka su joj odmah ponudile pomoć, očistivši stan generalno. Trebalo im je skoro dva dana, ali je misija uspjela. Starica je dobila novi namještaj, čišći frižider i život dostojniji čovjeka.

Prikupile su dosta donacija kada su u pitanju stvari koje su joj bile potrebne za dom.

Divan primjer da trebamo pomagati jedni drugima i biti solidarni kada god smo u toj mogućnosti.

Pogledajte i ovo