Život

Očuh im je uništio detinjstvo – posle 20 godina našle su ga preko Fejsbuka i naterale da plati za sve

3-sestre-ocuh-pravdaTri sestre, Danijel, Teri-An i Patrisija, očuh je u detinjstvu zlostavljao, a onda su ga na “Fejsbuku” pronašle 20 godina kasnije i dovele pred lice pravde.

Džejms Loton uhapšen je u avionu na aerodromu “Hitrou” nakon što su sestre javile policiji da su ga locirale, posle čega je pedofil i silovatelj uhapšen i pritvoren.

Devojke su 10 godina krile tajnu jedna od druge, te je usledilo užasno priznanje. Angažovan je detektiv koji je u mnogome pomogao da se pronađe čovek koji je uništio tri detinjstva.

One su smogle snage i izašle pred javnost kako bi objasnile za kakve užasne stvari je Loton bio sposoban.

– Džejms nam je oduzeo nevinost, uzeo najdragocenije godine života. Bile smo samo male devojčice, ali on je iskoristio priliku i na najgore seksualne načine nas uznemiravao. Još uvek nas progoni to što je Džejms uradio. Vraćaju nam se “flešbekovi” i činjenica da je u zatvoru je jedina pravda koju smo tražili – rekla je najstarija sestra (30) Danijel Mihalik-Mej.

Teri-An je navela kako je otkrila gde se Loton trenutno nalazi.

– Tražila sam ga na “Fejsbuku” i nisam mogla da verujem da živi u Bocvani u Africi sa novom ženom. Krv je počela da mi vri, nisam znala da li ima još dece i da li će i njih uznemiravati kao nas. Predstavila sam se lažno i započela konverzaciju sa njim. Nekako je uspeo da sazna ko stoji iza lažnog profila, a zatim mi se javio neki doktor koji mi je napisao da je Džejms mrtav – istakla je Teri-An.

Sestre su prijavile policiji slučaj, a organi pravde su Lotona pratili tri godine, a zatim ga u martu ove godine uhapsili na “Hitrouu”. Silovatelj je zaradio 12 godina zatvora zbog zlostavljanja tri sestre od 1993. do 1999. godine.

Loton je i ranije hapšen, tačnije 1999. godine zbog seksualnog uznemiravanja u rodnoj Irskoj, nakon čega je odležao tri godine u zatvoru.

– Pravda je spora, ali dostižna. Nadam se da će istrunuti u zatvoru i da će baciti ključ od njegove ćelije. On je najniže biće na svetu, samo ostaje nada da neće prići nijednom detetu više u životu – zaključila je Teri-An.

Izvor

Pogledajte i ovo