PopularnoŽivot

Ova beba je bila toliko mala da joj je cijela ruka stala u tatinu burmu – a pogledajte je sada (FOTO)

Moli je rođena 13 nedelja prije termina i bila je toliko sićušna da je cijela ruka mogla da joj stane u tatinu burmu. Imala je svega 500 grama i doktori su bili gotovo ubjeđeni da neće živeti duže od tri nedellje. Međutim, ovaj mali borac je uspjeo da prevaziđe sve poteškoće i sada, 17 nedelja kasnije, konačno izlazi iz bolnice u naručju svojih roditelja.

beba-moli-1Stefani Perin je bila u 27. nedelji trudnoće kada su joj ljekari rekli da njena nerođena kćerka Moli ima poremećaj posteljice i da će morati odmah da je porode carskim rezom. Stefani i njen suprug Džejmi su bili skrhani bolom kada su im lekari saopštili da je beba nedovoljno razvijena u ovom trenutku i da vjerovatno neće preživeti duže od tri nedelje.

Doktori su im rekli da, zbog problema sa posteljicom, beba ne raste odgovarajućom brzinom unutar materice. Zbog toga je Stefani stalno morala da ide na kontrole, kako bi ljekari provjerili da li je beba još uvijek živa.

– To je bilo užasno teško. Svakog jutra smo se budili i nismo znali da li je naša beba još uvijek živa! Onda su pristali da prime Stefani u bolnicu gdje je konstantno bila pod prismotrom ljekara, pa smo mogli uvijek da tražimo ultrazvuk kako bi provjerili da li je sa bebom sve u redu – priča Džejmi.

beba-moli-2Iako su se trudili da održe trudnoću što duže, kako bi Moli imala što bolje izglede da preživi, Stefani se ipak porodila u 27. nedelji. Minijaturna beba od svega pola kilograma djelovala je tako nemoćno da su ljekari bili gotovo sigurni da neće preživjeti.

Ali sada, 17 nedelja kasnije, Moli ima tri kilograma, izgleda kao i svaka druga zdrava beba i uspjela je da, uprkos svim izgledima, preživi. Njeni roditelji su presrećni što sada konačno mogu da je drže u rukama.

– Kada su nam ljekari rekli da će beba poživjeti svega tri nedelje, oboje smo se slomili. Bilo je užasno, ali svi su bili divni prema nama i sada smo postali kao porodica. Sada je konačno došao momenat da je odvedemo kući, i osjećaj je fantastičan. Ne mogu da vjerujem da je ovaj trenutak konačno došao – presrećan je Džejmi, koji konačno drži svoju kćerkicu u naručju.

A Moli? Pa ona, kao pravi mali borac, ne skida osmjeh sa lica i samo gleda u svoje roditelje.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte i ovo