VideoŽivotinje

Ovog njemačkog ovčara su čitav život držali na lancu, a potom je prvi put u životu vidio more

Herschel je predivni njemački ovčar koji je nažalost bio zapostavljen od strane njegovih nemarnih vlansika. Pet godina je bio na lancu i nikada nije dobio ljubav i pažnju koji zaslužuje.

Kada su ga ljudi spasili i odveli u azil on je bio oduševljen svojim novim okruženjem. Nažalost, azil nije mogao da ispuni njegove potrebe. Kada ga je jedna porodica udomila, njegovi sreću i uzbuđenost su zamijenili sa agresivnošću i izgledalo je kao da će ostatak svog života provesti u boksu.

Srećom, pojavila se porodica koja je imala dovoljno prostora za Herschela. Od njih je dobio svu medicinsku pomoć i pažnju koja mu je bila potrebna. Oni su odlučili da on treba da ima jedan zanimljiv dan posvećen njemu.

Prvo su ga odveli da se igra u snijegu, što ga je oduševilo. Također je mogao da se mazi sa djecom koja su razmjela njegovu narav. On je konačno mogao da istražuje, trči i uživa u svemu što mu je do tada nedostajalo.

Kada su ga odveli na plažu, on se nije mogao obuzdati. Prvi put u životu je osjetio pjesak između svojih prstiju. Pogledajte njegovu reakciju kada je prvi puta ušao u okean.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Pogledajte i ovo