VideoZanimljivostiŽivot

Par sa ove fotografije sa Woodstocka su pronašli i saznali da su zajedno i 50 godina kasnije

Woodstock je ikonski muzički festival koji se odrzavao u 1960im. Iako su mnogi kasnije željeli da naprave nešto slično, nisu uspjeli jer je on bio nešto posebno. To je bio poseban historijski trenutak, a ljudi su dolazili da slave ljubav, mir i kreativnost. Svi su sigurno vidjeli brojne slike sa ovog festivala, ali slika koja ga savršeno opisuje je slika mladog para koji stoji zagrljen i umotan u dekicu.

Fotografiju je napravio legendarni fotograf Burk Uzzle i ona se sada smatra najboljom fotogravijom sa Woodstocka. Desetljećima kasnije mnogi su se pitali ko su momak i djevojka sa te fotografije, šta je sa njima i da li su još uvijek zajedno. Ako vjerujete u pravu ljubav onda će vam biti drago da saznate da su oni još skupa, 50 godina kasnije. Nick i Bobbi Ercoline su se kratko zabavljali kada su zajedno otišli na Woodstock, a upoznali su se kada je Nick radio kao konobar u New Yorku. Oni tada nisu ni znali za tu fotografiju.

Oni su danas baka i djed i presretni su u životu. Ova slika ipak u njima budi i malo tuge jer je čovjek u donjem desnom dijelu koji leži na travi bio njihov dragi prijatelj koji je preminuo u vijetnamskom ratu, James Corcoran, kojeg su zvali Corky.

Embed Video - Copy and Paste Code

x

Pogledajte i ovo