VideoŽivotŽivotinje

Pas hoda svaku noć 1,6 km kako bi nabavio hranu za svoju porodicu

Ženka na ulici u Brazilu svaku noć je viđena sa vrećom hrane koju nosi za svoju porodicu. Lilica je napuštena još kad je bila štene na smetljištu koje je postalo njen dom u kojem živi sa drugim životinjama, mačkama, psima i kokoškama. Ona je tu rodila i kučiće koji su kasnije udomljeni. Jedan dan viđena je na udaljenosti 1,6 km i Lucia joj je dala nešto za jelo.

To joj se svidjelo, te se nakon toga svaku noć vraćala po još. Ubrzo je Lucia počela praviti više hrane kako bi je mogla davati i Lilici. Njih dvije bi se našle svaku noć, Lilica bi dobila hranu i jedna drugoj bi dale zagrljaj. Lucia je primijetila da je Lilica gladna, ali ipak ne pojede čitav obrok nego bi dio nosila sa sobom u čemu god da joj Lucia donese hranu. Jedan dan Lucia ju je pratila da bi vidjela gdje nosi hranu, a kada je vidjela da je nosi kako bi je podijelila sa prijateljima, to joj je slomilo srce.

Iako je nosila hranu za svoje mlade, davala ju je i drugim četveronožnim prijateljima. Nijedna noć nije prošla a da ona nije donijela hranu onima koji su bili gladni. Ova priča se jako brzo proširila gradom i dokazuje da su životinje jako suosjećajne. Više o ovoj priči pogledajte u videu u prilogu.

Pogledajte i ovo