VideoŽivotinje

Pas je pao u vodu i vjerovatno bi se ugušio da nije bilo delfina koji su odmah priskočili u pomoć

Delfini su preslatke i jako inteligentne životinje, te jako dobri plivači. To su životinje sa razvijenim emocijama i najsličniji su ljudima. To je i dokazano kada je grupa delfina spasila psa koji se utapao. Kada je doberman pao u vodu u jednom kanalu na Floridi grupa delfina je pristigla u pomoć.

Niko nije čuo da je pas pao u vodu i nisu znali da mu je potrebna pomoć. Srećom, neko je ipak bio tu za njega, možda ne baš neko koga je očekivao, ali je najbitnije da je pomoć bila tu. Bila je to grupica delfina koja je ugledala preplašenog psa. Oni su plivali okolo i pokušavali napraviti što veću buku kako bi privukli nečiju pažnju. Jedan susjed ga je uočio i odmah pozvao nadležne da dođu u pomoć, a on je skočio u vodu kako bi ga spasio.

Iako je pas bio u šoku, ipak je bio dobro. Procijenjeno je da je pas bio u kanalu oko 15 sati. To je jako dug period za bilo koju životinju da pliva bez prestanka. Bez delfina, ovaj par je bi imao nikakve šanse da preživi. Kako bi saznali više o ovoj priči pogledajte video u prilogu.

Pogledajte i ovo