VideoŽivotinje

Pas je tužan jer su ga odvojili od krave koja ga je odgojila – kamera je snimila srceparajući trenutak njihovog razdvajanja

Nijedna priča o životinjama me do sada nije dirnula kao ova o psu Rookieu i njegovoj velikoj, smeđoj kravi. Kada je pas Rookie postao dio ove porodice, on se odmah povezao sa ljudima koji se brinu o njemu.

Ipak postoji biće koje je zauzelo najveći dio njegovog srca, a to je porodična krava. Ljudi nisu mogli vjerovati u takav njihov odnos, krava je postala kao majčinska figura mladom Rookieu. Ona je često lizala njegovo krzno, mazila se sa njim i puštala ga da spava na njenim leđima. Nažalost došao je i težak dan kada su vlasnici prodali kravu.

Ko kog je ikada izgubio dobrog prijatelja suosjeća sa Rookiem koji je u tom trenutku bio poptpuno shrvan. Njegovo srce je bilo slomljeno, lajao je i plakao i neprestano tražio svoju najbolju prijateljicu. Čak je i satima čekao i štali nadajući se da će se ona vratiti.

Potom je jednog dana Rookie začuo mukanje i istrčao iz dvorišta, otrčao niz ulicu i pratio glas koji čuje. Na kraju je pronašao svoju kravu. Bio je presretan, jer iako ne žive više zajedno, jako je blizu i može je stalno posjećivati.

Pogledajte i ovo