VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Pas lutalica se pridružio trci dugoj 700km i na kraju je dobio stalni dom

U ovoj trci učestvovao je tim od 4 Šveđana sve dok jednog dana nisu dobili i petog člana. Njih četvorica su sjedili i jeli su meso iz konzerve kada je jedan od njih ugledao psa lutalicu koji gleda u njih. Dali su mu malo mesa, ali nisu očekivali da će ih on pratiti ostatak puta.

Pas ih je pratio dok su planinarili, vozili bicikla po planini, kajakarili i hodali. Pokušavali su ga se riješiti zbog njegove sigurnosti ali on nije odustajao. Nisu imali izbora pa su ga uzeli sebi i dali mu ime Arthur.

Jedan dio trke je bio sastavljen od 60km vožnje kajakom a organizatori su rekla da će to biti preopasno za Arthura. Pokušali su da što brže odu od njega, ali on je uskočio u vodu i plivao za njima. Jedan član tima ga je uzeo u ruke i ubacio u kajak.

Bilo im je potrebno 6 dana da završe ovu trku. Nažalost, pas je imao nekoliko povreda te su ga odveli veterinaru. Nakon svega ga nisu mogli ostaviti iza sebe, pa ga je Mikael usvojio i odlučio da ga povede sa sobom u Švedsku. Nadao se da će mu dopustiti da ide sa njim.

Dok je bio kod veterinara, oni su pripremili papire za njegov transport i srećom njegove povrede nisu bile opasne i uputio se sa svojim novim prijateljem svojoj novoj kući.

Pogledajte ovaj video i saznajte cijelu ovu priču:

Pogledajte i ovo