ZanimljivostiŽivotŽivotinje

Pas se zatrčao prema vojniku na aerodromu, a prolaznici su ostali bez teksta kada su shvatili zašto!

Dok je američki vojnik Vance McFarland bio u Afganistanu i bavio se otkrivanjem eksplozivnih naprava, povezao se sa češkim ovčarom koji se zove Ikar. Oni su ubrzo postali najbolji prijatelji, a Vance je rekao da je njegovo prisustvo podsjećalo na njegov dom u SAD-u.

Iako su bili jako dobri prijatelji kada su došli nazad u vojnu bazu Fort Bragg. Nakon što su se fotografisali, razišli su se i Ikar je poslat ponovo u Afganistan. Umjesto da ga koriste u vojne svrhe, Ikar je proveo godinu dana u azilu.

Kristen Maurer koja je predsjednica organizacije Mission K9 Rescue, željela je da ove pse pošalje u mirovni koju zaslužuju, te su zbog toga ponovo kontaktirali Vancea kako bi ga pitali da li su oni ikada radili zajedno. Iako je Vance stalno razmišljao o svom starom prijatelju, nikada nije pomislio da je on završio u azilu. To je slomilo njegovo srce i prihvatio je da starog prijatelja primi u svoj dom.

Mislio je da ga se Ikar neće sjećati, ali je ostao u šoku zbog njegove reakcije kada ga je ugledao na aerodromu. Ikar sada živi sretno u novom domu sa Vanceom i njegova dva psa. Kako bi vidjeli trenutak kada su se ponovo sreli, pogledajte video u prilogu:

Pogledajte i ovo