PopularnoVideoŽivotinje

Čovjek je psu napravio sklonište da se može brinuti o svojim bebama, iznenadio se kao nikada do tada kada je vidio ko je još unutra

Krov nad glavom je jedna od najosnovnijih stvari koje su nam potrebne u životu. Potreban nam je da nas zaštiti, da tu čuvamo hranu i neke vlastite stvari i da imamo sigurno mjesto za svoju djecu. Mi, ljudi, nismo jedina bića koja trebaju dom da preživimo – životinje imaju istu tu potrebu, naročito kada žele da zaštite svoje mlade od opasnosti ovog svijeta. Kada je jedan čovjek vidio uličnog psa, a pored toga ona je tek rodila svoje kučiće, želio je da joj pomogne. Za jednu stranu zgrade je spojio malu kućicu sa toplom dekicom da zaštiti mamu i njene bebe od hladnoće.

Kada je ustanovio da su pas i njeni mladi sigurni i da imaju mjesto za odmor, otišao je. Kada se vratio da vidi kako su, nije mogao vjerovati svojim očima. Bio je zapanjen činjenicom da ova majka i njeni mladi nisu sami. Iako je prostor u ovoj kućici jako ograničen i ona je imala tri bebe o kojima se treba brinuti, dopustila je još nekome da boravi u njihovoj maloj kućici.

Ispostavilo se da je maca tražila sklonište od kiše i zime kao i oni, a ova mama je odlučila da otvori svoje srce i svoj dom i njoj jer joj je to bilo potrebno. Čim joj je ona dopustila da sa njima dijeli dom, maca je rodila četiti mala mačića. Čovjek je bio oduševljen tim što vidi, pas sa tri kučića i mačka sa četiri mačića dijele isti dom. Pogledajte ih zajedno u videu ispod:

Pogledajte i ovo