VideoVijestiŽivotinje

Djeca su bacila porodičnog psa u vatru – ali ovaj detalj na koži mu je spasio život

Psi su od pamtivijeka najbolji čovjekov prijatelj. Odani su, vjerni, vole nas i jedino što traže je ljubav. Ali pas po imenu Polo je otkrio da ljudi nisu uvijek sjajna bića. Nažalost, otkrio je to na najgori mogući način. Jedne subote u maju djeca su ga ukrala iz dvorišta i bacila u vatru.

Polova porodica živi u Kanadi, bez struje i vode, a najbliži veterinar je bio udaljen 600 km. Kada su ga konačno uspjeli transportovati opekotine su bile u tako lošem stanju da veterinari nisu mogli odrediti koja je rasa. Cijelo tijelo mu se dimilo, a dim mu je izlazio i iz nosnica i ušiju. Cijeli donji dio tijela mu je bio prekriven opekotinama drugog stupnja, a imao je čireve i plikove čak i po očima. No, bez obzira na to što je bio u tako lošem stanju, jedna stvar mu je spasila život. Njegovo debelo krzno!

Polova porodica je bila duboko zahvalna veterinarima, ali su ipak odlučili da je najispravnija odluka da ga daju na usvajanje. Bili su ubijeđeni da će nasilnici ponoviti istu stvar ukoliko se Polo vrati s njima kući.

Iako je pretrpio užasne bolove i šok, to nije utjecalo na njegov temperament. Ostao je veseli, razigrani psić i sada uveseljava život jednoj porodici u Vankuveru.

Pogledajte i ovo