PopularnoVideoZanimljivostiŽivotinje

Mali pas je bio izgubljen i usamljen godinama – pogledajte srceparajući trenutak kada osjeti poznati miris

Većina pasa koji završe na ulici žive težak život, najčešće zbog toga što su bili zapostavljeni, zlostavljani i napušteni dok su bili mali. Neki od njih pobjegnu od svojih loših vlasnika, ali nekada su psi koje vidite u grmlju samo izgubljeni.

Baš to se desilo neodoljivoj maloj Pakiti. Onaj je pobjegla iz svog dvorišta i otišla na malu avanturu po svom susjedstvu, kako je ona mislila, ali onda nije mogla da nađe put nazad.

Služba za zaštitu životinja u Argentini ju je spasila od života na ulici, ali nažalost njen vlasnik nikada nije došao po nju. Prošle su dvije godine, a Pakita nije imala pravi dom.

Azil za životinje se brinuo o tome da bude nahranjena i da se o njoj dobro brine, ali niko nije htio da udomi starijeg psa. Jednostavno nije mogla da se takmiči sa malim kučićima koji su skakutali sretni i izgledali kao da strašno vole život.

Sve o čemu je ona mogla misliti je njen stari, sretni život. Zbog toga je Pakita postajala sve depresivnija kako je vrijeme prolazilo.

Onda je jednog dana “baka” vidjela sliku Pakite na stranici azila i znala je da je to pas koji je pripadao njenom sinu, Arielu.

Sljedećeg dana, Ariel je otišao do azila da nađe svoju voljenu Pakitu. Ponovo je bio sa svojim psom kojeg je tražio svo vrijeme otkad je otišla…

Nastavak na sljedećoj stranici…

Next

Pogledajte i ovo