VideoŽivotinje

Pas je žvakao vlasnikov mobitel – pa je monstrum istresao proključalu vodu na njega!

Svaki vlasnik psa ima svoj vid discipline, tako da svako ima i svoje granice. Ali ono što se desilo 6 sedmica starom terijeru Tuffyu prešlo je svaku moguću granicu.

Kada je Tuffya vlasnik vidio kako žvaće njegov mobitel 2015. godine, priuštio mu je nezamislivu torturu, rekli su iz organizacije protiv zlostavljanja životinja.

Prema njima, čudovište je prosulo proključalu vodu preko čitavog Tuffyevog tijela. Onda ga je bacio sa četvrtog sprata stana u Chengdu u Kini.

Bilo je čudo da je Tuffy to preživio. Trenutak nakon što je pao na pločnik, u njegov život je ušao anđeo čuvar.

Yan Yingying (30) pronašla je Tuffya kako se tetura na rubu smrti i znala je da mora brzo djelovati. Odvela ga je u najbližu kliniku, koja je bila sat vremena udaljena.

Veterinarka Emily Drayton kaže da se sjeća kako se osjećala kada ga je prvi put vidjela.

“Bila sam šokirana i bilo mi je muka. Nisam mogla zaustaviti suze i nije bilo svrhe da ih zaustavljam. Nikada nisam vidjela životinju koja osjeća toliku bol,” rekla je.

Kada opekotine prekriju 50% tijela životinje, ne očekuje se da će preživjeti. Tuffy je imao 60% tijela u opekotinama. Trebao je njegu 24/7 i na početku nije čak mogao ni zatvoriti oči kada je spavao.

Nije moguće ni zamisliti kroz koliku je bol Tuffy prolazio, ali je imao nevjerovatan tim koji je pazio na njega mjesecima dok se polako oporavljao.

Svo vrijeme, Yan je bila uz njega, čak ga je udomila i dala mu dom.

Osnivač organizacije koja se bori protiv nasilja nad životinjama, Jill Robinson, kaže da je njegov oporavak čudo.

“Čitala sam da ljudi koji skoče sa spratova iznad trećeg, iz zgrade koja gori vjerovatno neće preživjeti. Čudo je da je Tuffy preživio. Drugo čudo je opseg njegovih opekotina. Kada pokriju 50% tijela , od životinja se ne očekuje da prežive. On je preživio iako su opekotine zahvatile 60% njegovog tijela. Početak njegovog života je bio strašan,” rekla je Robinson.

Također je rekla da radnici moraju staviti osjećaje po strani da bi obezbijedili svu pomoć životinjama unatoč njihoj tragićnoj sudbini.

Niko ne zna šta se desilo sa njegovim starim vlasnikom, ali nadamo se da je bio kažnjen.

Danas, Tuffy i Yan žive predivan život zajedno.

Podijelite ovaj članak sa ostalima.

Pogledajte i ovo