VideoZanimljivostiŽivotŽivotinje

Pit bull je pronađen kako vuče bebu po podu držeći je za pelene, a nekoliko sekundi kasnije proglašen je herojem

Mnoge ljude zabrinjava to da imaju psa pored jako malog djeteta, naročito ako se radi o rasi koja je na glasu “agresivnog” psa. Na vrhu ove kategorije nalaze se pit bullovi, za koje smatraju da su jako opasni i nepredvidivi.

Jedna majka iz Kalifornije se zahvaljuje svom pit bullu jer je spasio život njenoj kćerki. Latana Chai kaže kako su njen pas Sasha i beba Masailah rođeni u samo dan razlike i zajedno provode svaki mogući trenutak, dijele krevet i kupatilo.

Njihova veza je postala još jača kada je u njihovom domu izbio požar. Jednog dana Latana je primijetila da se Sasha ponaša jako čudno. Vidjela je da Sasha cvili i skače na vrata. Čim je otvorila vrata, Sasha je utrčala i počela da laje. Odmah je otrčala u Masailahnu sobu i tada je majka primijetila dim koji prelazi u njihovu kuću, a širi se od susjeda.

Kada je majka utrčala u kćerkinu sobu, vidjela je da je Sasha vuče po podu za pelenu i vodi je na sigurno. Ovaj pas je spasio njihovu kćerku i oni će joj zauvijek biti zahvalni na tome.

Pogledajte i ovo