PopularnoShowVideoZanimljivosti

Pjevačica se nije pojavila na košarkaškoj utakmici. Policajac je zgrabio mikrofon i očarao publiku svojom izvedbom himne

Za stanovnike Amerike je prilika da pjevaju nacionalnu himnu na nekom velikom događaju jako velika stvar, i svi vrlo rado prihvataju ponudu. Rijetko šta može privuć pažnju nestrpljive sportske publike koja jedva očekuje početak meča, ali kada je nacionalna himna u pitanju, na tribinama vlada tišina.

Leslie Dorchester je bila zamoljena da pjeva na košarkaškoj utakmici između Univerziteta Zapadnje Virdžinje i Univerziteta Kanzas, ali nije bila u mogućnosti da dođe na vrijeme. Utakmica se igrala tačno na dan kada je grad bio potpuno prekriven snijegom, a Leslie je bila razočarana radi toga.

Organizatori su bili u panici da pronađu nekoga ko će pjevati. Neko je poznavao jednog od policajaca koji su radili kao osiguranje te noći na utakmici. Ispostavilo se da je policajac Carlton Smith prirodno nadaren pjevač. Pronašli su ga i zamolili ga da je pjeva.

Smith kaže kako su mu prišli i zamolili ga za jednu uslugu – da otpjeva himnu. Na to ih je upitao koliko ima vremena da se pripremi na što su mu odgovorili da ima samo 5 minuta.

Ovo je bio jako zahtjevan zadatak za ovog policajca, ali ga je on uspio izvesti bez ikakvih priprema. Ono što ljudi ne znaju jeste da se on takmičio 2014. godine u showu “American Idol”.

Pogledajte njegov divni nastup u ovome videu:

Pogledajte i ovo